Vučić u Skupštini – Očuvanje mira i stabilnosti ključna tačka u politici prema Kosmetu

0
59

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sednicu na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Izveštaj o pregovaračkom procesu je poslanicima formalno podnela Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju kao i malo poznata Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini. Prilikom ulaska predsednika Srbije u salu Skupštine, poslanici vlasti više od tri minuta aplaudirali su lideru SNS Aleksandru Vučiču. Sa druge strane na sednici su poslanici opozicije razvili transparent sa porukom “Ne kapitulaciji” i “Odgovaraćete”. U izveštaju je predstavljen niz aktivnosti u procesu, kao i presek stanja po temema, među kojima su zajednica srpskih opština, policija, pravosuđe, energetika, evropske integracije i brojne druge teme.

Predsednik je poručio da svrha današnje sednice nije da se prebaci odgovornost ni na ovaj dom, ni na naš narod u celini, niti na bilo koga, već da se sa poslanicima i građanima iskreno i otvoreno podeli šta nam to kao narodu predstoji i sa čim se suočavamo. On je istakao da su okolnosti i trenutak, odnosno vremenski okvir u kome se sve dešava, ono što je najznačajnije danas, važnije od plana koji, kako je rekao, ne sme da pokaže ceo, ali će izneti sve ono što je najlošije za Srbiju.  Priština ne želi da formira Zajednicu srpskih opština na Kosmetu iako je to predviđeno Brisleskim sporazumom još 2013. godine, već žele samo da izazovu ratni sukob i da Srbiju sukobe sa NATO i celim svetom, a da sebe predstave kao žrtvu, rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here