Konkurs za pošumljavanje otvoren do 14. februara

0
39

Za pošumljavanje teritorije Srbije opredeljeno 100 miliona dinara. Pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinsansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini. Ministarstvo je ove godine opredelilo 100 miliona dinara za povećanje pošumljenosti teritorije Srbije.

Ova sredstva dodeljuju se za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Konkurs se odnosi na:pošumljavanje degradiranih površina, stvaranje vetrozaštitnih pojaseva, pošumljavanje u zaštićenim područjima, pošumljavanje gradskih šuma i parkova kao i ostalih vidova pošumljavanja javnih površina u cilju zaštite životne sredine.

Svi detalji konkursa mogu se videti na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine, a pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave. Konkurs je otvoren do 14. februara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here