Vučić – Imamo dobre vesti o Kosovu koje ćemo danas i za sedam dana saopštiti

0
41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Minhenu, gde će danas prisustvovati 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, poručio je sa aerodroma u tom gradu da ga čeka težak i naporan dan i da će razgovarati sa mnogim visokim svetskim zvaničnicima.

„Prošlo je tačno 15 godina od kada su Albanci proglasili nezavisnost tzv. Kosova. Biće dan pun iznenađenja, razgovaraćemo sa (američkim državnim sekretarom Entonijem) Blinkenom, (nemačkim kancelarom Olafom) Šolcom, (francuskim predsednikom Emanuelom) Makronom, (britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom) Kleverlijem, (grčkim premijerom Kirijakosom) Micotakisom i mnogim drugima, i verujem da ćemo se uspešno izboriti za interese naše Srbije“, poručio je on iz aviona, navodeći da „poslovično gostoljubivi Nemci zbog štrajka na aerodromu ne mogu baš da odmah pošalju vozilo, pa smo se malo zadržali“.

Dodao je da „imamo i dobre vesti koje ćemo nešto danas a nešto za sedam dana saopštiti građanima Srbije, a tiču se Kosova i Metohije“. „Ono što hoću ljudima da kažem je da ćemo čuvati našu zemlju, mir, ali i vitalne nacionalne interese. Nema predaje“, poručio je Vučić.

Tokom tri dana Minhenske bezbednosne konferencije u hotelu Bajerišer Hof u Minhenu, učesnici će razgovarati i najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, posebno u svetlu ruske invazije na Ukrajinu. „Ključna tema ovogodišnje bezbednosne konferencije biće invazija Rusije na Ukrajinu, kao prekretnica u globalnoj politici i najveći evropski bezbednosni izazov, kao i ostala pitanja“, saopštili su organizatori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here