Susret stočara u Mužlji

0
63

Nevladina organizacija za podsticanje poljoprivredne proizvodnje „Agroprofit“ iz Novog Sada održala je u Mužlji prošireni sastanak Upravnog odbora udruženja i proizvodne grupe odgajivača tovnih rasa.

Sastanak je počeo obraćanjem domaćina, predsednika Saveta MZ Mužlja Ervina Palatinuša, nakon čega je predstavljeno stanje tovnih rasa u srednjem Banatu od strane Adama Bugara i Dragana Bagića ispred Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin. Bilo je reči i o tovnom govedarstvu u Srbiji , zatim o rentabilnosti farmi i merama podsticaja, tržištu priplodnog materijala i utovljene junadi, statusu pašnjaka i veterinarskoj zaštiti. Agroanalitičar, iz udruženja Agroprofit, Čedomir Keco istakao je da je stočarstvo u Srbiji na nivou 1910. godine a trenutne mere i potezi Vlade ne obećavaju jer se Srbija i dalje svrstava u nisko razvijene agrarne zemlje.

Ako se ne zaustavi ovakva situacija, i dalje ćemo ići u lošem pravcu, a stočarstvo će u ukupnom proizvodu poljoprivrede pasti na svega 20 odsto, upozorio je Keco.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here