Promocija rezervnih oficira generacije „Septembar 2022“

0
86

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas svečanosti na Vojnoj akademiji povodom završetka vojnostručnog osposobljavanja slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije „Septembar 2022”. Svečanosti su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković i prorektor Univerziteta odbrane pukovnik prof. dr Boban Đorović.

Na početku svečanosti povodom završetka vojnostručnog osposobljavanja slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije „Septembar 2022” pročitan je Ukaz predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića kojim su 84 slušaoca Kursa za rezervne oficire promovisana u čin rezervnog potporučnika. U pitanju je generacija naslednika znanja slavnih vojskovođa i profesora Vojne akademije, koji smeju i mogu sve što Srbija od njih bude tražila, rekao je Vučević.

Ministar odbrane čestitao je porodicama rezervnih oficira i poručio da budu ponosni na njih, a rezervnim oficirima uputio poruku čuvenog srpskog đenerala Mihaila Rašića „Kada stanete na čelo svoga stroja budite braća i očevi svojih vojnika, čuvajte ih kao svoju decu, poštujte ih kao svoje roditelje i nikada im ne izdajte ni jednu naredbu koju vi ne možete da izvršite”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here