Komemoracija povodom smrti Dragoljuba Bakića

0
110

U ponedeljak, 27. februara, u Kolarčevoj zadužbini održana je komemoracija arhitekti Dragoljubu Bakiću. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj građana, a o Dragoljubu Bakiću govorili su njegovi prijatelji, saradnici i saborci.

Arhitekta Dragoljub Bakić preminuo je 13. februara u 84. godini u Beogradu. Komemoracija povodom njegove smrti održana je u 27. februara u Kolarčevoj zadužbini, a o Bakiću, njegovom optimizmu, snazi, etičnosti i ogromnom tragu koji je ostavio na polju domaće, ali i svetske arhitekture govorili su njegovi prijatelji, saradnici i saborci. Profesor Čedomir Čupić je, opisujući Bakića kao raskošnog čoveka, rekao da je savest bila Bakićev savetnik.

Bakić je autor brojnih objekata i urbanističkih celina u Srbiji odnosno Jugoslaviji, ali i inostranstvu. Neki od njegovih najznačajnijih projekata su Upravna zgrada Termoelektrane Obrenovac, sportska dvorana Pionir, stambeni soliter „Y“ u Kragujevcu, stambena naselja Nova Galenika i Višnjička banja. Bio je član Akademije arhitekture Srbije. Dobitnik je nagrade Salona arhitekture za 1974, 1976, 1978 i 1991. godinu i dobitnik je Velike nagrade Saveza arhitekata Srbije 1994. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here