Sastanak Vučića sa ambasadorom Hilom

0
42

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom i obavestio ga o poslednjoj rundi razgovora u Briselu. Nakon sastanka sa Hilom, Vučić se sastao i sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom sa kojim je razgovarao o dijalogu, formiranju Zajednice srpskih opština, i predstojećem Samitu za demokratiju čiji je domaćin američki predsednik. Vučić je tom prilikom rekao da je obavestio ambasadora Hila o poslednjoj rundi razgovora u Briselu. Saglasili smo se da je hitno formiranje Zajednice srpskih opština od prioritetnog značaja, ali i da je potrebno još mnogo napora, rada i razgovora kako bi se rešili nagomilani problemi u svakodnevnom životu građana na Kosovu i Metohiji”, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Nakon sastanka sa ambasadorom Hilom, Vučić je održao sastanak i sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod. Tom prilikom, predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, kao i ekonomske saradnje između Srbije i Velike Britanije.

Ambasadorka Makleod je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije. Takođe je iskoristila priliku da uruči poziv predsedniku Vučiću da prisustvuje ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa Trećeg. Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here