Održana konferencija ’’Srbija pod Bratskom agresijom’’ u organizaciji pokreta Novi Optimizam

0
46

U Beogradu je 3.marta u medija centru u organizaciji Novog Optimizma održana konferencija na temu godinu dana agresije  Rusije na Ukrajinu pod nazivom Srbija pod bratskom agresijom.

U atmosferi  pro ruskog narativa koji je u Srbiji opšte prihvaćen ,na ovim serijalima čuće se i drugačije mišljenje koje je trenutno u manjini. Svaka relativizacija na temu ko je počeo i zbog čega je počeo rat u Ukrajini za nas nije postojala od starta jer je to agresija jedne suverene države na drugu suverenu državu rekao je organizator Branislav Grubački.

Predsednik NUNSa- Željko Bodrožić rekao je da  Rat u Ukrajini može  da traje dugo godina.  Jednistven stav zapada iznenadio je i Putina a na neki način Putin je ujedinio zapad. Po pitanju sankcija Rusiji do sada smo se mogli igrati na više terena ali trenutno smo  pred jednom odluko m na koju  stranu ćemo sveta kazao je Bodrožić

Po rečima novinara NIN a Stefana Slavkovića publika je zaintersovana za ono što joj se najčešće servira u prvi plan nezavisno od čitalačkih i konzumerskih navika. Koliko su  ljudi u Srbiji zainteresovani da čuju obe strane jedne priče  i u kolikoj meri prate šta se dešava Slavković je rekao

Svoje mišljenje o  našem odnosu prema zapadu kao i  prema Rusiji  dao je politikolog  i novinar Boris Varga.

Prisutnima se obratio i  ukrajinski ambasador u Begradu Volodimir Tolkač koji je rekao da je Kremlj pokrenuo hibridni rat protiv Kijeva mnogo pre 2014. godine, kao i da Rusija Srbiji radi isto što je Kremlj godinama činio u Ukrajini.U  prvom u nizu razgovora  na ovu temu učestvovali su  i Olivera Radovanović istoričarka umetnosti i Ivan Lalić dramaturg i osnivač mixer hausa. Serija razgovora  i javnih diskusija nastaviće se kako u Beogradu tako i u Pančevu , Subitici , Kragujevcu i mnogim drugim gradovima poručuju iz Novog optimizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here