Ministar Momirović – Potencijal drvne industrije za veći izvoz

0
75

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović ukazao je danas na to da je vrednost izvoza nameštaja od drveta prošle godine iznosila 354 miliona dolara i da je povećana za približno osam odsto u odnosu na 2021. godinu, sa tendencijom daljeg rasta.

Ministar Momirović je, nakon otvaranja Međunarodnog sajma drvne industrije ALL4WOOD BALKANS, kao i Međunarodnog sajma stolarije WINDOW SHOW BALKANS, kojem je prisustvovao i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, izrazio uverenje da industrija nameštaja u Srbiji može da poveća svoje kapacitete i da kvalitetom proizvoda i dizajnom bude konkurentna na domaćem i stranom tržištu. Ministar je istakao da je drvna industrija Srbije, zajedno sa poljoprivredom, metalskom i IT industrijom, oslonac razvoja zemlje, ukazavši na to da u našoj drvnoj industriji, zajedno sa šumarstvom i papirnom industrijom, radi 55.000 radnika. On je, takođe, naglasio da je u ovim izazovnim vremenima pred nama velika odgovornost da nastavimo da dajemo podršku našoj ekonomiji, kompanijama, a samim tim, i celokupnoj drvnoj industriji. Momirović je poželeo izlagačima još više uspešnih aranžmana, kao i to da u Srbiju dođe još više kompanija iz Turske i da svi zajedno imamo više zaposlenih i bolje rezultate. Ambasador Turske je poručio da upravo ovakvi sajmovi otvaraju nova vrata ka novim partnerstvima.

ALL4WOOD BALKANS je međunarodni sajam drvne industrije, iverice, parketa, prateće industrije nameštaja, alata i mašina za obradu drveta i dodatne opreme, koji se održava od 8. do 11. marta na Beogradskom sajmu. U istom periodu održava se i Međunarodni sajam prozora, vrata, stakla i opreme – WINDOW SHOW BALKANS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here