Basta formira pokret „Evropski put Srbije“?

0
111

Ministar privrede Rade Basta planira da formira pokret „Evropski put Srbije“, nezvanično saznaje Danas online u političkim krugovima bliskim vladajućoj koaliciji. Put ka ekonomskom prosperitetu i konačno stabilizacija ekonomije i privrede cilj je ovog pokreta, navodi izvor ali ne precizira da li je reč o pokretu koji bi se izdvojio iz koalicije SPS-JS.

Basta je pored svih pritisaka koje je doživeo u poslednje vreme rešio da snagu usmeri na jasnu odluku i put kojim Srbija treba da se kreće, a to je put ka EU, kaže sagovornik Danasa. „Srbija je na putu ka evropskom članstvu i svakoga dana ulaže velike napore kako bi ostvarila rezultate u razvoju privrede, infrastrukture, poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i kvaliteta života građana. Kada se uzme u obzir činjenica da najveću trgovinsku razmenu Srbija ostvaruje sa zemljama Evropske unije, onda nema dileme zašto je Basta odlučio da formira ovaj pokret koji će se nedvosmisleno zalagati za evropsku Srbiju, državu koja ima jasan put bez skretanja“, tvrdi sagovornik.

Podsetimo, ministar privrede Rade Basta iz Jedinstvene Srbije, koja je u koaliciji sa SPS Ivice Dačića, dugogodišnji koalicioni partner SNS, izjavio je da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da pojedinačno ministri u Vladi treba da se o tome izjasne. Od te izjave ogradio se Dačić, zatim i lider JS Dragan Marković Palma, a reagovala je i portparolka spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here