Počinje mesec Ramazana

0
59

Vršilac dužnosti srbijanskog muftije Mustafa Jusufspahić danas je u poruci povodom početka meseca Ramazana pozvao sve ljude u Srbiji da se mole za mir i da rat prestane.

“Ono što je specifično je da se ovaj Ramazan dešava u uslovima rata na našem evropskom kontinentu. Bez obzira na veru, pozivam sve ljude naše države Srbije da se molimo za mir i da rat prestane”, rekao je Jusufspahić. On je pozvao i sve ljude da se mole za Srbiju i njen napredak.”Neka nam čestitke ne budu samo reči, već iskrene želje i molitve. Pustimo svetlost u sebe kako bismo svetleli svakome”, poručio je Jusufspahić.On je ljudima poželeo da im Bog podari dobro i sačuva od zla i da nastupajuće blage dane provedu u miru i ljubavi.”Ramazan šerif mubarek olsun svim muslimanima Srbije, kao i svim muslimanima na ovom dunjaluku”, dodao je on.

Jusufspahić je ukazao da je Ramazan mesec u kojem je Alah objavio poslednji uput ljudskom rodu kao uputstvo za život ljudima. Kako je rekao, tokom Ramazana muslimani poste od zore do zalaska sunca i ustežu se od svakog užitka.”Nije u pitanju samo nutricionizam, samo ustezanje od hrane i pića, već od svakog ružnog dela i pomisli”, kazao je Jusufspahić i dodao da je post ustezanje od pohote i da štit od halapljivosti. “Ramazan je misija čistoće duše”, istakao je Jusufspahić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here