Brnabić i ministarka pokrajine Hesen – Produbljivanje odnosa sa Srbijom

0
84

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, u razgovoru sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih, da su odnosi Srbije sa ovom pokrajinom na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dveju strana.

Premijerka Brnabić je u razgovoru sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih podsetila na to da pokrajina Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama. Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka je istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju između Pokrajinske vlade AP Vojvodine i Pokrajinske vlade Hesena, potpisanu 2019. godine. Prema njenim rečima, kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje veliki značaj saradnje sa evropskim regionima. Ona je ujedno podvukla značaj SR Nemačke kao izuzetno važnog privrednog i političkog partnera Srbije, ističući da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visokotehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima – farmaciji, energetici, auto-industriji, kao i u oblasti nauke i obrazovanja.

Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, poslanici u parlamentu Hesena, kao i predstavnici Ministarstva ekologije Hesena i preduzeća „Hessen Trade and Investment”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here