Vučević učenicima i studentima uručio ugovore o stipendijama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

0
62

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ugovore o stipendijama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za osam studenata i 27 učenika, koji su ispunili uslove konkursa za 2022/2023 godinu, na svečanosti u Velikoj ratnoj Sali starog Generalaštaba.

Obraćajući se stipendistima, ministar Vučević istakao je da je ponosan na sve njih, ali i na Ministarstvo odbrane što je pokrenulo projekat stipendiranja učenika srednjih škola i studenata fakulteta i što su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prepoznali interes da „traže najbolje još tokom školovanja“.

Student Mašinskog fakulteta, smer Vazduhoplovstvo, Aljoša Ljuboja stipendiju smatra idealnom prilikom da radi posao koji ga zanima, a za studentkinju master studija Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu Anđelu Mitrović stipendija je prilika za dalje usavršavanje i sticanje znanja na Vojnotehničkom institutu.

Ugovorima je predviđeno da stipendisti po završetku školovanja dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a predviđena radna mesta nalaze se u Generalštabu Vojske Srbije, Sektoru za materijalne resurse, Upravi za vojno zdravstvo i Upravi za odnose sa javnošću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here