Dačić – Regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije

0
49

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je danas da je regionalna saradnja jedan od naših spoljnopolitičkih prioriteta i da će Srbija i dalje biti iskren i konstruktivan partner Regionalnog saveta za saradnju.

Ministar Dačić je, tokom susreta sa generalnom sekretarkom Regionalnog saveta za saradnju Majlindom Bregu, izrazio podršku radu tog saveta i generalne sekretarke. Veoma cenimo saradnju koju Regionalni savet za saradnju ima sa EU i smatramo da saradnja u kontekstu evropskih integracija treba da ostane ključni faktor političkog delovanja i cilj tog tela, poručio je on.

Bregu je iskazala zahvalnost na podršci koju Vlada Srbije pruža radu Regionalnog saveta za saradnju i posebno istakla značaj sporazuma koji su, uz asistenciju tog saveta, potpisani na samitu Berlinskog procesa 3. novembra 2022. godine (Sporazum o putovanju sa ličnim kartama, Sporazum o priznavanju fakultetskih diploma i Sporazum o priznavanju licenci lekara, stomatologa i arhitekata). Ona je izrazila nadu da će njihova ratifikacija u Srbiji biti uskoro okončana i da će ti sporazumi biti u punoj primeni do oktobra, kada je planiran naredni samit Berlinskog procesa u Tirani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here