Ministar Vučević obišao 98. vazduhoplovnu brigadu

0
52

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas 98. vazduhoplovnu brigadu na vojnom aerodromu „Morava“. Nakon obilaska ministar odbrane rekao je da je zadovoljan i ponosan, ali i svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo i rekao da ćemo nastaviti sa osnaživanjem našeg vazduhoplovstva i naše vojske.

Ministar Vučević rekao je da je obilazak Raškog upravnog okruga započeo posetom 98. vazduhoplovnoj brigadi sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem.

Ministra Vučevića na vojnom aerodromu „Morava“ dočekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, dok je komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dragan Mrdak  informisao ministra odbrane o stanju u jedinici i planiranim zadacima u narednom periodu. Nakon referisanja  prikazan je deo letačke obuke pripadnika 98. vazduhoplovne brigade, a potom je ministar Vučević  obišao taktičko-tehnički zbor dela naoružanja i vojne opreme. Tokom obilaska hangara prikazan je i rad na održavanju vazduhoplova gde se uverio o stepenu osposobljenosti ljudstva za održavanje svih vrsta vazduhoplova u brigadi. Nakon toga obišao je i novi hangar, čija je izgradnja u toku. Obilasku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here