“Srbija posle Vučića” – Razgovor sa građanima u Subotici

0
55

Pokret Novi optimizam je razgovorom sa građanima u Subotici pokrenuo društveni dijalog sa temom “Srbija godinu dana posle izbora”. Naredni dijalog sa građanima biće organizovan u Zrenjaninu 24. aprila.

Kako je pokret “Novi optimizam nedavno i najavio pokrenut je razgovor sa građanima o Srbiji posle Vučića. Prvi dijalog organizovan je u Subotici, razgovor je moderirala novinarka lista Danas Jelka Jovanović, a prisutne je najpre pozdravio osnivač pokreta Branislav Grubački Guta.

U ime domaćina, Subotičana, prisutnima se obratila Virag Đurković, glavna urednica portala “Transparentna Vojvodina”, koja je govorila o tome zašto Viktor Orban ima veliki uticaj na mađarsku zajednicu u Srbiji. Biljana Stepanović, glavna urednica Nove ekonomije odgovorila je na pitanje kada očekuje da vidi Srbiju posle Vučića. Slobodan Georgiev, direktor vesti na TV Nova S svoje uvodno obraćanje posvetio je alternativi Vučiću. Narodni poslanik Zeleno-levog kluba Robert Kozma naglasio je da Srbiju koju sanjamo nakon Vučića možemo ostvariti samo okupljanjem oko gorućih problema u Srbiji.  Filmski reditelj i profesor FDU Janko Baljak govorio je o tome kakvo je stanje u oblasti kulture u proteklih godinu dana, odnosno od proteklih izbora.

Govornici i organizatori tribine druženje i razgovor su nastaili u Tavankutu, u Hrvatskom kulturno-prosvetnom društvu Matija Gubec, gde su u prelepom ambijentu galerije ovog društva uživali u radovima nadaleko popularnih slamarki.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here