Uručene godišnje nagrade JDP

0
46

Jugoslovensko dramsko pozorište danas je, povodom svoje 75. godišnjice, uručilo tradicionalne godišnje nagrade glumcima, rediteljima i zaposlenima, a direktorka JDP Tamara Vučković Manojlović istakla je da je u toku renoviranje scene “Bojan Stupica” i predstavila monografiju “Teatar sa imenom”, posvećenu “Stupici”.

Na 75. rođendan pozorišta, nakon nedaća koje su pratile našu kuću konačno mogu da kažem da ćemo renovirati nerazdvojivi deo ove kuće, scenu “Bojan Stupica” i da ćemo naredni rođendan, ako sve bude po planu, proslaviti na toj sceni, rekla je Vučković Manojlović.

Godišnju nagradu JDP za režiju dobili je režiseri Vito Taufer za predstavu “Edip”, Egon Savin za predstavu “Razvojni put Bore Šnajdera” i Jagoš Marković za predstavu “Čudo u Šarganu”, a za ulogu Smilje u toj predstavi nagrađena je glumica Sanja Marković.

Nagrade za ulogu u predstavi “Edip”, za lepotu govora na sceni i nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP dodeljene su glumci Milan Marić.

Nenad Jezdić je dobitnik godišnje nagrade za uloge u predstavama “Razvojni put Bore Šnajdera” i “Čudo u Šarganu”.Ekipa predstave “Razvojni put Bore šnajdera” dobila je kolektivnu nagradu za izuzetno pozorišno zajedništvo.Nagrada koja nosi ime Nebojše Glogovca i namenjna je mladim glumcima dodeljena je Jakovu Tasiću.Za najbolju žensku ulogu u predstavi “Edip” nagrađena je Nataša Ninković.

Sloboda Mićalović dobitnica je godišnje nagrade JDP za ulogu u predstavi “Vatre”.

Za izuzetan doprinos nagrađeni su dizajner svetla Jovan Stajkić, garderoberka Ljiljana nedeljković, kreatorka scenske maske Gordana Jeličić i Grafički dizajner Adam Rakočević.

Na kraju ceremonije dodele nagrada Vučković Manojlović uručila je zahvalnicu za podršku pozorištu direktoru Rajfajzen banke Zoranu Petroviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here