Selaković i Šeranić – Srbija i Republika Srpska planiraju zajedničku ustanovu socijalne zaštite

0
64

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Vlade Republike Srpske Alen Šeranić najavili su danas da će Srbija i Republika Srpska u maju održati zajedničku konferenciju centara za socijalni rad, na kojoj će jedna od tema biti rad na zaštiti dece sa problematičnim ponašanjem.

Selaković je na zajedničkoj konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka sa Šeranićem, istakao da je Srbiji i Srpskoj, na osnovu Sporazuma o specijalnim vezama, neophodan sporazum o socijalnoj zaštiti, koji treba da bude osnov za svaku dalju saradnju kako centara za socijalni rad, tako i zavoda za socijalnu zaštitu, koji Srbija ima, a Republika Srpska želi da ga formira.

Šeranić je potvrdio značaj zajedničkog rada na ovim poljima i istakao da će buduća konferencija biti prilika da se više čuje o problematici rada sa decom sa problematičnim ponašanjem i da se zajednički deluje. On je napomenuo da je Republika Srpska donela odluku o formiranju zavoda za socijalnu zaštitu i da će im od velikog značaja biti iskustvo Srbije u odličnom funkcionisanju takvog zavoda.

Naša želja je da unapredimo sistem i da u budućnosti i dalje kvalitetno sarađujemo, dodao je Šeranić, objasnivši da će se pomenuta konferencija centara za socijalni rad najverovatnije održati u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here