Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je da Srpska napredna stranka (SNS) „očigledno nije toliko divna i da se tamo nakupilo svakakvih ljudi“, čim predsednik te stranke i Srbije Aleksandar Vučić najavljuje osnivanje Narodnog pokreta za Srbiju.

„Vučić sa ovim pokušava da dobije glasove time što će pokazati ‘carevo novo odelo’ i da on bude taj koji je istovremeno i car i onaj ko tka to novo ruho koje je zapravo staro“, rekla je Rašković Ivić za list Nova.

Komentarišući Vučićevu najavu da će raspisati referendum o proveri njegovog legitimiteta, ukoliko takav zahtev potpiše 85 opozicionih poslanika u Skupštini Srbije, Rašković Ivić ocenjuje da je to „posledica smanjenja njegovog manevarskog prostora“, ali i navodi da nije sigurna da li je to autentična reakcija ili je dobio instrukcije od svojih „mešetara“. „Po nervozi koju ispoljava, mislim da je to autentično i da ovo može biti njegov poslednji ples. Sa ovim pokretom, on zapravo postaje opozicija samom sebi„, navela je potpredsednica Narodne stranke.