Danica Grujičić: Novi zakon o transplataciji je spreman

0
87

Konferencija za novinare Fondacije Hemofarm “Najvažniji poziv u životu” održana je danas u Beogradu u organizaciji ministarstva zdravlja, RFZO i Hemofarm grupe.

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić rekla je danas da je novi zakon o transplataciji organa spreman i da podrazumeva dobrovoljno davalaštvo organa, ali da će oni koji ne žele da daju svoje organe, biti registrovani i taj će se registar voditi preko Uprave za biomedicinu.

Zamenica dorektora Sektora za ostvarivanje zdravstvene zaštite u inostranstvu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Danica Lukić rekla je da je najveći problem zdravstvenog sistema Srbije nedostatak davalaca.

U okviru kampanje, koju organizuju Ministarstvo zdravlja, RFZO i Hemofarm grupa i njena fondacija,, ispod bilborda je postavljena stolica na visini od oko metar i po na kojoj je sedela Slavica Obradović koja već godinama čeka na transplataciju jetre. Stolica će ostati na tom mestu, kako bi tu mogao da sedne bilo ko ko čeka organe kako bi skrenuo pažnju na potrebu za donorima organa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here