Mirović otvorio rekonstruisan objekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina u Novom Sadu

0
64

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Novom Sadu rekonstruisan i adapatiran objekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila ukupno 26,2 miliona dinara.

„Važno nam je zajedništvo, kako bismo sačuvali ono najvrednije, ono što čini Vojvodinu prepoznatljivom, i najbogatijim delom naše zemlje i jednim od najbogatijih delova Evrope. Pod ovim domom, savremeni rusinski stvaraoci, članovi Nacionalnog saveta, kulturni poslenici i svi drugi negovaće i učiniće rusinsku kulturu i jezik vidljivijim“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na otvaranju rekonstruisanog i adaptiranog objekta Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina.

Predsednik Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine Joakim Rac rekao je da je današnji dan značajan za Rusine u Vojvodini, koji su zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade dobili svoj prostor za rad Zavoda u starom jezgru Novog Sada.

Otvaranju rekonstruisanog objekta Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina prisustvovala je i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here