Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas završne radove na kružnoj raskrsnici na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice. Reč je o zajedničkoj investiciji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, vrednoj 343 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 150 miliona dinara, dok je ostatak obezbedio Grad Novi Sad. Projektom je planirana izgradnja raskrsnice sa spiralnim kružnim tokom ili „turbo“ kružne raskrsnice sa više traka, na kojoj su saobraćajni tokovi međusobno odvojeni, čime će se povećati nivo bezbednosti u saobraćaju i omogućiti propuštanje saobraćajnih tokova velikog intenziteta. Mirović je naglasio da je Pokrajinska vlada od 2016. do danas uložila šest milijardi dinara u projekte u Novom Sadu, dok je prethodna administracija izdvojila oko 600 miliona dinara.

Mirović se ovom prilikom osvrnuo i na ostale projekte koji moraju biti završeni u što kraćem roku: Za narednu godinu predviđen je i projekat rekonstrukcije Bulevara cara Lazara, takođe zajednička investicija Pokrajine i Grada.