Čajetina – Žensko preduzetništvo sve jače

0
17

Volim svoj život, poruka je druge konferencije u organizaciji Udruženja građana „Zlata“, koja je uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ održana u subotu 17. juna u hotelu Palisad. Preduzetnice iz Srbije i zlatiborskog kraja su unapredile znanja o komunikaciji sa zaposlenima, emotivnom zdravlju i postavljanju ciljeva, a uz razmenu iskustava učesnice su došle i do novih ideja.

Rodna ravnorpavnost je oblast kojoj Opština Čajetina poklanja posebnu pažnju kroz pružanje podrške svim institucijama i udruženjima koja se bave ženskim preduzetništvom, ženama na selu, ali i u urbanim sredinama, kao i kroz opredeljivanje sredstava za pokretanje biznisa. U fokusu druge konferencije, pod nazivom „Volim svoj život“, bilo je žensko preduzetništvo, ali iz ugla emotivnog zdravlja, poslovnog i privatnog balansa i tehnika za unapređenje biznisa. Prisutnima se obratila Zorica Milosavljević, ispred Saveta za rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina.

Najčešći izazov sa kojim se nose žene u biznisu je uspostavljanje ravnoteže između uloga preduzetnice, majke i supruge. Kako bi postigla zadovoljstvo ličnim izborima, razvojni put buduće preduzetnice, pored savladavanja osnovnih pravila poslovanja, podrazumeva i rad na sebi, na ličnom i profesionalnom nivou, zaključak je konferencije.

Podršku za održavanje konferencije pružili su Opština Čajetina, Savet za rodnu ravnopravnost, JP „Gold gondola Zlatibor“ , Inovacioni Biznis centar Zlatibor, Turistička organizacija Zlatibor, Regionalna razvojna Agencija Zlatibor, kao i brojni prijatelji udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here