Najavljena rasprava u slučaju profesorke Senke Jankov

0
58

Nakon odugovlačenja rešavanja slučaja suspendovane profesorke sociologije iz Zrenjanina Senke Jankov, Novi Optimizam saopštava javnost da je za 4. jul zakazana rasprava u disciplinskom postupku.

Nakon više od četrdeset dana čekanja, zakazivanja i otkazivanja, šturih informacija i probijenih rokova, pozivamo vas na javnu raspravu povodom suspenzije profesorke Senke Jankov.

Jankov je 24.5.2023. optužena da je prekršila član 113. Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, kojim se zabranjuje stranačko delovanje u prostorijama ustanove, time što je u svoju Gugl učionicu postavila plakat ZRENJANIN PROTIV NASILJA. Javna raprava ovim povodom je zakazana za 4.7.2023. u 11h, u kancelariji direktora škole. To će biti prva prilika od pokretanja procesa da profesorka javno iznese svoje argumente i svoju odbranu.

Na ovoj raspravi, Jankov će u prisustvu svojih advokata izneti razloge zašto javno priznavanje krivice nije nikad bilo opcija, na koji način je Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja njena najveća odbrana i postaviti pitanje kako će Zrenjaninska gimnazija da popravi štetu nanetu profesionalnom ugledu i časti profesorke Jankov. Novi Optimizam upozorava da je suspenzija profesorke Jankov svojevrstan politički progon, zbog njenog učešća na protestima „Srbija protiv nasilja”. Stoga, Novi Optimizam poziva nadležne Zrenjaninske gimnazije da ponište odluku o suspenziji i Senku Jankov vrate na posao.

Ovaj slučaj su pratile polovične i sumnjive informacije, koje je pratilo obmanjivanje javnosti o pravim nalogodavcima i naručiocima pokretanja ovog postupka, što je i prava slika aktuelne vlasti i njihovih zloupotreba.

„Proizvoljno odugovlačenje rešavanja slučaja koji nema pravnu osnovu još jednom pokazuje da vlast i njihovi predstavnici smatraju da će zastrašivanjem, bahatošću, bezobzirnošću i kukavičlukom uspeti da pokolebaju one koji su upravo zbog toga i postali lica protesta”, saopštava pokret Novi Optimizam.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here