Novak Đoković u pohodu na istoriju: Pobedio Tompsona i plasirao se u treće kolo Vimbldona

0
39

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, jer je u meču druge runde pobedio Australijanca Džordana Tompsona sa 6:3, 7:6, 7:5.

Branilac trofeja na turniru u Londonu u narednom kolu igraće protiv boljeg iz duela u kojem se sutra sastaju Švajcarac Sten Vavrinka, nekadašnji treći igrač sveta, i Tomas Ečeveri iz Argentine.

U prvom međusobnom duelu sa Australijancem Đoković je bio veliki favorit za plasman u naredno kolo, opravdao je očekivanja i stigao do 30. uzastopne pobede na ovom turniru.

U prvom setu je kod rezultata 3:2 napravio brejk, a potom bez izgubljenog poena osvojio naredna dva gema na svoj servis i poveo sa 1:0.

I u narednom setu Đoković je bez puno problema osvajao svoje servis gemove, međutim, i pored nekoliko prilika, nije uspeo da oduzme servis protivniku. Ipak, kao što se očekivalo, u taj-brejku je bez puno problema prvi stigao do sedam poena i duplirao vođstvo. Očekivalo se da će Tompson u trećem setu imati manje samopouzdanja i motivacije, ali je sve do dvanaestog gema održavao rezultatski egal. Pri vođstvu od 6:5 za Đokovića Australijanac je servirao za izjednačenje, ali je četvorostruki uzastopni šampion Vimbldona napravio brejk i tako došao do pobede.

U svom pohodu na istoriju tenisa, Đoković je protiv Australijanca stigao do jubilarnog 350. trijumfa na gren slemovima, i sada su od njega u ovoj kategoriji uspešniji još samo Rodžer Federer sa 369 i Serena Vilijams sa 365 pobeda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here