U Beogradu je održan 11. po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Kolona je od platoa ispred Skupštine išla do Palate pravde, gde je govorio sudija Vrhovnog suda u penziji Zoran Ivošević, a građani su potom blokirali autoput kod Gazele.

Jedanaesti put posle pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i ubistava u Mladenovcu i Smederevu, građani su se okupili na protestu Srbija protiv nasilja. Šetnja je krenula od Doma Narodne skupštine, okupljeni su prošli pored zgrade Vlade Srbije, a kod Palate pravde nekadašnji sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević podsetio je na obaveze i prava svakog sudije u sistemu pravde.

Okupljeni na protestu Srbija protiv nasilja već jedanaest nedelja traže smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Traži se i smena rukovodstva Javnog servisa Radio-televizije Srbije, svih članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks. Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.