Na 35. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojeni su finansijski izveštaji javnih preduzeća Gold Gondola, JKP Zlatibor i JKP Vodovod, usvojen je i statut nove ustanove Kulturni centar, a prvi put je imenovan i glavni urbanista.

 Na 35. zasedanju finansijske izveštaje za prethodnu godinu predstavili su direktorka Gold Gondole Bojana Božanić, direktor Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor Srđan Pantović i direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Milomir Tucović. Prihvaćene su promene u nadzornom odboru i finansijskom planu preduzeća Eko agrar. Izglasana je odluka o visini naknade za učestvovanje u nadzornim odborima javnih preduzeća, sa 85 hiljada dinara za predsednike, i 25 hiljada dinara za članove odbora.

Jednoglasno je usvojen statut novog preduzeća Kulturni centar Zlatibor Čajetina, a prvi put je pred odbornicima govorila Danica Jevtić Šišović sa funkcije vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

Opštinsko rukovodstvo je odlučilo da iskoristi mogućnost imenovanja glavnog urbaniste, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Prvi put na funkciju glavnog urbaniste imenovana je Svetlana Jovanović, diplomirani arhitekta koja ima iskustvo rada u opštinskoj upravi.

Na 35. sednici odobreno je formiranje zaštićenog područja prirode Klisura Đetinje, sa  udelom od 24 hektara na čajetinskoj teritoriji u selu Tripkova, gde će postojati određena ograničenja u izgradnji, ali je dozvoljeno kaptiranje izvora što ne remeti plan o vodosnabdenjvanju opštine Čajetina sa Sušičkih vrela. Prihvaćen je i predlog rešenja o upravljanju poljoprivrednim zemljištem u državnoj svojini u narednoj godini. Izglasano je proširenje groblja u selu Dobroselica što je jedna u nizu odluka ove prirode, a odbornici su dali saglasnost za prodaju opštinskog zemljišta na Zlatiboru za četiri zainteresovane strane radi dokupa ukupne vrednosti oko 24 miliona dinara. Za sledeću sednicu najavljen je rebalans budžeta kako bi se planirale nove infrastrukturne aktivnosti.