Na snazi je narandžasti meteoalarm u Srbiji

0
44
Èaèak, 22. jula 2023.- Jako olujno nevreme praæeno gradom nešto posle 16 èasova pogodilo je teritoriju grada Èaèka, ovoga puta na udaru su bila kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice - Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaæe, Trnava. Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima. FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIÆ/ nr

Narandžasti stepen upozorenja zbog najavljenih padavina, udara vetra i grmljavine na snazi je na teritoriji zapadne i istočne Srbije, dok je za teritoriju Vojvodine i Beograda proglašen žut stepen upozorenja.

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), narandžasti stepen upozorenja ukazuje da su u pitanju vremenske pojave koju mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Sugestija RHMZ je da bi trebalo pratiti informacije o detaljima i proemana meteoroških uslova i uvažiti savete nadležnih službi.

Na teritoriji Vojvodine i Beograda na snazi je žuti stepen upozorenja koji ukazuje da je vreme potencijalno opasno i da je potreban oprez ukoliko se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. I u tom slučaju važi savet da se prate očekivane meteorološke promene i ne preduzimaju nepotrebni rizici. Prema najavi RHMZ, danas će na teritoriji istočne i jugoistočne Srbije biti visoke temperature.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here