Stupile na snagu zakonske izmene za podršku ženama preduzetnicama

0
56

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je modnu dizajnerku Aleksandru Jevtić, mamu dvoje dece, povodom izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koje su danas stupile na snagu.

Ministarka Kisić istakla je da su izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom usmerene ka podršci majkama preduzetnicama, čija su prava kada je u pitanju porodiljsko odsustvo sada izjednačena sa pravima majki koje su u radnom odnosu. Nove zakonske izmene, podsetila je prof. dr Kisić, omogućavaju da očevi žena preduzetnica mogu da koriste pravo na porodiljsko bolovanje kada beba napuni tri meseca, a ženama preduzetnicama je omogućeno da koriste porodiljsko odsustvo u trajanju od dve godine kada rode treće i svako naredno dete.

Aleksandra Jevtić rekla je da ju je promena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom veoma obradovala, jer nove zakonske izmene predstavljaju veliku podršku ženama preduzetnicama.

Ministarka Kisić rekla je da je Aleksandra Jevtić odličan primer za to kako mogu da se usklade karijera i roditeljstvo, i poručila da je država tu da podrži roditelje, a sve sa ciljem da nas bude što više.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here