Afrička kuga svinja – POKS traži odgovornost nadležnih

0
43

Portparol Pokreta obnove Kraljevine Srbije Božidar Katić rekao je danas da je katastrofalna greška što je olako shvaćena afrička kuga svinja u Srbiji, zbog čega treba da budu kažnjeni odgovorni u Ministarstvu privrede i Upravi za veterinu.

Katić je novinarima rekao da je Ministarstvo privrede saopštilo da je situacija dobra, jer su uglavnom afričkom kugom svinja ugrožena individualna domaćinstava. Katić je rekao da za aktuelno stanje kada je u pitanju afrička kuga svinja treba da budu kažnjeni odgovorni u Ministarstvu privrede i Upravi za veterinu.

Prema Katićevim rečima, ministar poljoprivrede Jelena Tanasković apeluje da građani budu odgovorni, a sama nije bila odgovorna kada je sve počelo. Jelena Tanasković poručuje malim proizvođačima da će dobiti nadoknadu za svaku ubijenu svinju, a to nije proizvodnja koja se obnavlja za dan. Na mestu gde je konstatovana afrička kuga se svinje ne mogu gajiti naredne tri godine, izjavio je Katić.  On je naveo da se svinjska kuga pojavila u Evropi pre nekoliko godina i da je lane konstatovano 258 slučajeva afričke svinjske kuge u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here