Pripadnici Vojske Srbije upućeni u Sloveniju radi pružanja pomoći

0
52

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas upućivanju pripadnika Vojske Srbije u Republiku Sloveniju, radi pružanja pomoći stanovništvu te zemlje pogođene poplavama.

 U Sloveniju su danas, s vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri „H-145“ i „Mi-17“. Ministar Vučević naglasio je da, na zahtev predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, danas naša vojska šalje prvu grupu pripadnika u Sloveniju, kako bi pomogli stanovništvu i državi u muci koja ih je zadesila, izazvanoj vremenskim nepogodama.

Današnjoj aktivnosti prisustvovali su načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije general-major Srđan Petković, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Brane Krnjajić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momičilović. Slovenija se već nekoliko dana bori sa poplavama nastalim zbog obilnih padavina i posledicama jedne od najgorih prirodnih katastrofa koje su pogodile tu zemlju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here