Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu

0
86

15. Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“ biće održan od 15. do 19. avgusta. Tim povodom u Turističkoj organizaciji Srbije održana je konferencija za novinare.

Počev od 2009. godine do sada je na međunarodnom dečijem festivalu folklora „Licidersko srce“ učestvovalo oko 12.000 dece iz 40-ak država. Ove godine na festivalu učestvuje oko 1.200 dece iz 15 zemalja – Turske, Slovačke, Mongolije, Meksika, Poljske, Kine, Kanade, Hrvatske, Gruzije, Grčke, Egipta, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) i Srbije. Festival „Licidersko srce“ ove godine biće održan u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Festival organizuje Udruženje građana ERA iz Užica, a suorganizatori su Grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor. Festival podržava Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Ministrastvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Medijski partneri su Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here