Povratak drugog dela kontingenta Vojske Srbije iz Slovenije

0
15

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović dočekali su sinoć, u kasarni „Topčider“, drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji je bio angažovan u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica poplava u Republici Sloveniji.

Državni sekretar Mile Jelić, u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, pozdravio je pripadnike Vojske Srbije i istakao da je njihovo angažovanje ocenjeno kao visoko profesionalno i da su u složenim uslovima pokazali spremnost i osposobljenost prilikom realizacije zadataka, ovog puta u pružanju pomoći stanovništvu u humanitarnoj operaciji.

Drugi deo kontingenta čini 34 pripadnika Vojske Srbije koji su bili angažovani na zadacima biološke dezinfekcije objekata i zemljišta, snabdevanja vodom i gorivom i na izvođenju inžinjerijskih radova u ugroženim područjima. U pružanju pomoći slovenačkom narodu učestvovala su i 22 pripadnika Vojske Srbije sa helikopterima  H-145M i Mi-17. Oni su bili angažovani na zadacima vazdušnog transporta spasilačkih ekipa, civila, vode, goriva i drugog materijala u najteže pogođenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske na severoistoku Slovenije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here