Renoviranje dela škole „Vladislav Ribnikar” gotovo do 1. septembra

0
54

Ministar za javna ulaganja u Vladi Republike Srbije Marko Blagojević potvrdio je da će radovi na renoviranju objekta Osnovne škole „Vladislav Ribnikar”, ugovoreni i započeti tokom jula, biti završeni do 1. septembra kako bi đake dočekao prijatan školski ambijent.

Blagojević je u izjavi za agenciju Tanjug objasnio da je reč o renoviranju enterijera dela škole sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića, pri čemu će obnova fasade biti gotova u prvim danima septembra, a sala za fizičko 1. oktobra, kada počinje i sezona nastave fizičkog u zatvorenom. S obzirom na to da je doneta odluka da se čitava funkcija škole preseli u deo objekta sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića, da se sva deca iz svih odeljenja premeste u taj deo škole, odlučeno je da se uradi renoviranje tog dela kompleksa – ne kompletna rekonstrukcija, već adaptacija i sanacija kako bi deca mogla da se vrate u čist i pristojan prostor, naveo je on. Prema njegovim rečima, škola je inače bila u veoma lošem stanju i nije bez razloga spreman projekat kompletne rekonstrukcije celog školskog kompleksa. Međutim, kako je ukazao, planovi su se promenili, zbog čega je sada izvršena samo jedna ograničena intervencija, koju je bilo realno moguće izvesti za manje od dva meseca, a vrednost radova ugovorenih početkom jula iznosi 18 miliona dinara.

Ministar je dodao da će planiranje malo kompleksnijih intervencija, koje su zaista potrebne, biti moguće tek kada bude gotov plan koncepta i izgleda memorijala, koji će svakako biti napravljen u delu škole čiji je ulaz iz Ulice kralja Milutina. Ono što smo sada postigli jeste da smo od veoma lošeg i oronulog objekta stvorili čist i pristojan ambijent, dok se ne budemo upustili u ranije planirane radove koji podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju čitavog školskog kompleksa, ponovio je Blagojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here