Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović najavio je danas da će novi protest „Srbija protiv nasilja“ biti održan u petak u 19 sati, ispred zgrade Vlade Srbije, odakle će se učesnici uputiti ka zgradi TV Pink.

U Beogradu će biti održan 19. po redu protest „Srbija protiv nasilja“. Protesti su pokrenuti nakon dva masakra koji su se početkom maja desila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u selima kod Mladenovca i Smedereva. Prema rečima Radomira Lazovića iz Zeleno-levog fronta televizija Pink nastavlja širenje mržnje tako što je pokrenuo novi rijaliti program i emituje spotove protiv opozicionih političara.

Predstavnici organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“ danas su zatražili i hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine, „kako bi opozicija kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima ispunila zahteve građana“, saopštili su. „U svakom trenutku vlast može da se opredeli za drugačiji put, a to je ispunjavanje zahteva protesta“, zaključio je Lazović.