Orlić ugostio decu iz Hercegovine

0
18

U nizu poseta dece iz regiona Beogradu, učenici i njihovi pratioci iz Hercegovine Republika Srpska i predstavnici njihovih zavičajnih udruženja iz Beograda, imali su priliku da posete Dom Narodne skupštine, gde ih je pozdravio i poželeo dobrodošlicu predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić.

Orlić je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo što ima priliku da pozdravi učenike iz Hercegovine, koji su, kako je rekao, kod svoje kuće, saopšteno je iz Kabineta predsednika parlamenta. “Ovaj Dom, kao što znate, pripada ne samo svim građanima Republike Srbije, on pripada svakome ko je deo našeg naroda, gde god da živi. Dobro nam došli!” poručio je Orlić i podsetio da sama Narodna skupština predstavlja istorijski i kulturni spomenik koji svedoči o postajanju i trajanju naše države i naroda. Dodao je i da Dom Narodne skupštine predstavlja mesto gde se sprovodi državna politika, koja podrazumeva izgradnju državnog i nacionalnog samopouzdanja kroz jasne rezultate. “Tom politikom danas vodimo računa i o našoj bliskosti, čuvamo svoju kulturu, jezik, negujemo svoje ćirilično pismo i brinemo o svakom čoveku, a posebno nam je bitno da tu brigu pokažemo za pripadnike srpskog naroda, gde god da oni žive”, rekao je Orlić.

On je dodao da država vodi politiku jačanja Srbije, koja se ogleda kroz otvaranje fabrika, gradnju autoputeva i železnica, ali i kroz ulaganja u škole, univerzitete, nove tehnološke parkove i institute, kliničke centre. “To je sve vaše i ovakva politika je usmerena i prema vama, tu i takvu politiku u Srbiji predvodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, sprovodi je Narodna skupština, a realizuje je Vlada Srbije”, istakao je Orlić. On je zahvalio organizatorima i zameniku predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Milimiru Vujadinoviću, koji su omogućili deci boravak u Srbiji. Orlić je poslao poruku učenicima da iskoriste ove dane da upoznaju lepote Srbije i da osete njenu ljubav. “Svi mi znamo da sa ljubavlju koju vi imate za Srbiju, malo šta na ovom svetu da se poredi može. Uvek gledajte i vi šta možete da za svoju Srbiju učinite, a da znate u nju ste, kao i svaki grad u njoj, svako mesto, a posebno u ovaj Dom, uvek više nego dobrodošli, jer ovo je vaša kuća”, zaključio je Orlić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here