Poziv srednjoškolcima da konkurišu za učeničke stipendije Ministarstva odbrane

0
27

Ministarstvo odbrane podseća sve zainteresovane srednjoškolce da je do 29. septembra 2023. godine otvoren konkurs koji su raspisali ovo ministarstvo i Vojska Srbije za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.

Priliku da konkurišu imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava. Važno je napomenuti i da učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju imaju mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola. Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here