Pomoćnik direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Dragan Vasiljević i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić konstatovali su danas da je saradnja policija dveju zemalja dobra i profesionalna, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Na sastanku je ukazano na to da je cilj dveju država borba protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog, kojem se uspešno možemo suprotstaviti samo jasnim i snažnim odgovorom kroz zajednički rad i saradnju. Vasiljević i Terzić su se osvrnuli i na saradnju ostvarenu tokom letnje turističke sezone, tokom koje su policijski službenici iz Srbije svakodnevno sa kolegama iz Crne Gore bili na usluzi srpskim državljanima u Baru, Budvi i Herceg Novom. Oni su poručili da će ovaj vid saradnje, koji daje odlične rezultate, biti nastavljen.

Sastanku su, u ime MUP-a Srbije, prisustvovali i pomoćnik direktora policije Branislav Pavlović i načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.