U želji da sa Zrenjanincima razgovara o problemima koji ih tište te o radu odbora Novog DSS-a u našem gradu predsednik te stranke Miloš Jovanović posetio je u subotu Zrenjanin. Razgovor sa građanima otežali su mu pripadnici Srpske napredne stranke neprestanom vikom i raspravom sa pripadnicima i simpatizerima Novog DSS-a. Sve to dešavalo se ispred visokih funkcionera zrenjaninskog SNS-a, koji nisu stali u odbranu svojih sugrađana.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović posetio je u subotu Zrenjanin gde je razgovarao sa građanima. Ove razgovore ometali su predstavnici Srpske napredne stranke koji su okružili štand Novog DSS-a.

Jovanović je rekao da atmosfera koja ga je dočekala u Zrenjaninu nije dobra i da pokazuje slabost, ali i istovremeno odsustvo viteštva i čestitosti vlasti, kao i njen siledžijski karakter.

Ponašanje naprednjaka, rekao je Jovanović, pokazuje koliko dobro radi Gradski odbor Novog DSS-a u Zrenjaninu i koliko se tog odbora aktuelna gradska vlast plaši.

Naprednjacima bi bilo bolje da su energiju koju su upotrebili za opstruisanje posete Miloša Jovanovića upotrebili za rešavanje problema zdrave pijaće vode i drugih problema u gradu nezavršenih projekata, smatra predsednik Gradskog odbora novog DSS-a u Zrenjaninu Zoran Sandić.

Iako je bilo opstrukcija Jovanović je uspeo da porazgovara sa građanima Zrenjanina o problemima koji ih tište.

Predsednik Novog DSS-a prokomentarisao je i moguće skoro održavanje izbora naglasivši da Novi DSS želi izbore i da je za izbore uvek spreman.

Na kraju postavljamo pitanje da li je u redu da gradonačelnik Zrenjanina učestvuje u raspravama koje vređaju njegove sugrađane bez obzira na to koju političku opciju podržavaju, ne trebaju li direktori javnih preduzeća i ustanova da poštuju sve građane ovog grada kojoj god političkoj stranci pripadali jer svi ti građani njima obezbeđuju plate? I na kraju krajeva da li se Zrenjaninci ponašaju prema gostima tako kako su se svi oni zajedno ponašali prema Milošu Jovanoviću? Zasigurno znamo da ponašanje koje su pokazali predstavnici Srpske napredne stranke nije ponašanje koje priliči Zrenjanincima, pristojnim i kulturnim stanovnicima mirnog banatskog grada, kao i da će ti isti Zrenjaninci takvo ponašanje kazniti na predstojećim lokalnim izborima.