Otvaranje 11. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „PARTNER 2023”.

0
54

U Beogradu je otvoren 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2023”. Više od 150 domaćih i stranih proizvođača predstaviće se tokom četiri sajamska dana.

Do 28. septembra, u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, biće izloženi aduti srpske namenske industrije, ali i drugih zemalja. Na sajmu je predstavljen novi adut srpske namenske industrije – samohodna haubica Nora B-52 NG “perun”, kalibra 155 milimetara, sa dometom koji može biti i više od 50 kilometara. U pitanju je artiljerijski sistem nove generacije koji je prvi put pred očima javnosti, od kojeg se očekuje da će dodatno unaprediti sposobnosti Vojske Srbije i biti u narednom periodu jedan od bitnih aduta na stranom tržištu. Otvaranju sajma prisustvovao je ministar odbrane Miloš Vučević.

Prikazano je više od 170 tipova krupnih sredstava naoružanja, istakao je Vučević i dodao da je evidentno više noviteta nego ranijih godina što potvrđuje stalan i kontinuiran napredak naših odbrambenih tehnologija.

Više od 7.000 posetilaca i izlagača prijavilo je dolazak, među kojima su 154 kompanije, domaće i strane. Noviteti na sajmu su uglavnom iz oblasti protivavionskih sistema, protivdronskih sistema, bespilotnih letelica i besposadnih platformi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here