Brnabić – Dosledna podrška Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

0
28

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa novoizabranim ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mingom, kojem je poželela dobrodošlicu i uspešan mandat.

Brnabić je naglasila da su odnosi dveju zemalja odlični, praćeni intenzivnim političkim dijalogom na svim nivoima. Ona je istakla da uvek postoji potencijal za dodatno unapređenje saradnje, naročito kada su u pitanju oblasti privrede i IKT, i dodala da je od izuzetne važnosti to što će naša zemlja biti počasni gost na 6. međunarodnom uvoznom sajmu u Šangaju, koji se održava u novembru. Premijerka je ukazala na to da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini, tokom predstojeće posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Pekingu, u okviru Trećeg foruma za međunarodnu saradnju inicijative „Pojas i put“, značajno doprineti intenziviranju bilateralne ekonomske saradnje. Ona je pozdravila i to što će tom prilikom biti potpisan veliki broj bilateralnih sporazuma. Nakon što je ambasadora informisala o situaciji na Kosovu i Metohiji i dugogodišnjem teškom položaju Srba i drugog nealbanskog stanovništva, predsednica Vlade se zahvalila svom sagovorniku na doslednoj i čvrstoj podršci koju NR Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Li Ming je podvukao da je počastvovan što je na mestu ambasadora u Srbiji, istakavši da je uveren da će saradnja dveju zemalja biti nastavljena uzlaznom putanjom. On je poručio da je Narodna Republika Kina čvrsto na pozicijama poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta prijateljske Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here