Orlić otvorio sednicu učeničkih parlamenata

0
25

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić otvorio je danas sednicu učeničkih parlamenata koja se, u okviru manifestacije „Dečija nedelja“, organizuje na temu „Aktivna uloga vršnjačkih timova škola u razvoju empatije i solidarnosti“.

Predsednik Skupštine je naglasio da se današnjim skupom nastavlja tradicionalna saradnja Narodne skupštine sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“ i potvrđuje značaj „Dečije nedelje“ koja je, kroz prethodnih godina i decenija usvojene zakone, postala deo institucija Republike Srbije.

Obraćajući se učesnicima, srednjoškolcima iz cele Srbije, Orlić im je poželeo uspeh u diskusiji, kroz koju će se ne samo upoznati sa radom Skupštine Srbije i saznati šta znači boriti se za vrednosti i ideje u skupštinskoj raspravi, već i, donošenjem preporuka, pomoći odraslima da stvari sagledaju iz njihovog ugla. „Na taj način, pomoći ćete nam i da, koliko danas, uradimo za vas nešto više jer, znajte, sve što država danas radi, čini upravo za vas i vašu bolju budućnost. Svaki novi auto-put, škola, bolnica, klinički centar, naučno-tehnološki park ili projekti za podršku mladima poput programa „Moja prva plata“ – sve pripada vama“, rekao je Orlić.

„Dečija nedelja“, koja se ove godine održava od 2. do 8. oktobra, organizuje se pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“. „Neka u vašem velikom srcu bude mesta za ljude koje volite, za vašu porodicu i prijatelje, ali neka uvek bude mesta i za vašu Srbiju čija budućnost ste upravo vi, i za koju bi najznačajnije bilo da u njoj ostanete, da sutra svoje karijere i porodice u njoj gradite, i da, na njen ponos, sutra nastavimo da zajedno pomeramo granice uspeha“, zaključio je Orlić, poželevši još jednom dobrodošlicu srednjoškolcima, spremnost Skupštine Srbije da im svoja vrata otvori i u budućnosti, i proglasivši sednicu učeničkih parlamenata i zvanično otvorenom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here