Opozicija traži sednicu Skupštine o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

0
31

Stranke proevropske opozicije zatražile su danas od predsednika Skupštine Vladimira Orlića da odmah zakaže sednicu parlamenta, na kojoj bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo izveštaj o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, a posebno o događajima 24. septembra u selu Banjska.  Zahteva se i da na toj sednici bude obrazovan i anketni odbor koji bi utvrdio činjenice, okolnosti i dešavanja u vezi sa događajima na severu Kosova i ulozi Milana Radoičića.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je na konferenciji za novinare, obrazlažući predlog, istakao da su posle događaja u selu Banjska nastupile nove okolnosti na političkoj sceni Srbije, koje predsednik države Aleksandar Vučić pokušava da “prekrije dimnom zavesom”.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ukazala je da stručnjaci kažu da je naoružanje moglo doći isključivo iz vojnih i policijskih skladišta i da se moraju dobiti odgovori ko je to obezbedio, ko je za to znao i u svemu učestvovao.

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović upozorio je da se nad Srbima sa Kosova nadvila sudbina sunarodnika iz Krajine, zato što i sada, kao i tada, politiku vode radikali.

Najavljeno je i da će jedan broj poslanika opozicije govoriti u petak na protestu “Srbija protiv nasilja u Novom Sadu, uz objašnjenje da će se naknadno tačno znati koji, kad se predstavnici opozicije dogovore, zbog obaveza koje imaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here