Srđan Milivojević – Srbija će postati talac Vučića i Radoičića

0
99

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je, nakon puštanja Milana Radoičića na slobodu, Srbija na korak da bude proglašena za zemlju koja sponzoriše terorizam.

Komentarišući odluku Višeg suda u Beogradu da ne odredi pritvor Radoičiću, Milivojević je agenciji Beta kazao da će Srbija postati talac Aleksandra Vučića i Milana Radoičića.  „Ne postoji nijedan razlog da Srbija na sebe stavi hipoteku da je svrstavaju za zemlju koja sponzoriše terorizam. Ako se dokaže da je predsednik Vučić znao za organizovanje oružane pobune u Banjskoj, to će povući čitav niz sankcija zbog kojih će ispaštati građani Srbije. Puštanje Radoičića na slobodu vodi ka tome“, ocenio je poslanik.

Milivojević smatra da je Radoičić pušten na slobodu jer je ucenio vlast saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića i rušenja objekata u Savamali.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije ima dve dve mogućnosti, „da se konfrotira s celim svetom ili sa svojim najvernijim saradnicima“.

„Mafija funkcioniše po principu da je uvek bolje konfrontirati se sa spolja nego međusobno iznutra. Svaka druga sudbina Milana Radoičića, osim puštanja na slobodu, značila bi da je glavni mafijaški don odlučio da mafiji okrene leđa. Vučiću je sada više nego ikada potrebno da mu članovi mafije budu lojalni, jer i on njih i oni njega drže u šaci“, rekao je Milivojević.

Naglasio je da je Vučiću sada veliki problem to što je zatražio sprovođenje međunarodne istrage o događajima u Banjskoj 24. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here