Šef poslaničke grupe Moramo – Zajedno Nebojša Zelenović danas je, na konferenciji za novinare opozicionih stranaka koje su tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, pozvao premijerku Srbije Anu Brnabić da već jednom kaže kada će biti izbori. Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević najavio je da će protest „Srbija protiv nasilja“ biti u petak u Kragujevcu, a u subotu u Beogradu.

Nebojša Zelenović je poručio premijerki Brnabić da „izađe i kaže da će 17. decembar biti dan kada će biti parlamentarni i beogradski izbori“.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je, povodom pisanja KRIK o slučaju pukovnika Žandarmerije Nenada Vučkovića, pitao da li je moguće da tog pripadnika policije niko od nadležnih juče nije pozvao da razjasni ono što se čuje na tonskom snimku do kojeg su došli novinari tog portala.

Milivojević je najavio da će protest „Srbija protiv nasilja“ biti organizovan u petak u Kragujevcu, a u subotu u Beogradu.

Poslanici su podsetili i na to da su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, stranka Zajedno, SRCE, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije i Pokret slobodnih građana napisali zajedničko pismo evropskim zvaničnicima i ukazali na zabrinutost velikog broja građana Srbije i Srba koji žive na severu Kosovu i  zbog njihove bezbednosti, ali i zbog eventualnih sankcija kojima će biti izložena Srbija zbog napada u Banjskoj.