U Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu proslava Dana Interreg saradnje

0
37

Interreg je serija programa za stimulisanje saradnje između regiona u i van EU finansiranih iz Evropskog fonda za regionalni razvoj.Danas je u Naučno -tehnološkom parku u Novom Sadu održan dan Interreg saradnje a obeležen je kroz program Hrvatska -Srbija.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je da se u dinamici odnosa između republike Srbije i republike Hrvatske beleže brojne i rezličite aktivnosti a jednu od njih generiraju institucije EU među kojima je najistaknutiji program Interreg prekogranične saradnje između dve države.

Sanda Šimić vd pomoćnika ministra za evropske integracije rekla je nešto više o programima teritorijalne saradnje koje sprovodi ministarstvo za evropske integracije.

Naučno-tehnološki park u Novom Sadu jedan je od četiri te vrste u Srbiji, uz one u Beogradu, Čačku i Nišu. Interesovanje za rad u naučno-tehnološkim parkovima je veliko .Direktor NTP-a Nebojša Dragkulić rekao je da se danas u Novom Sadu realizuje veoma značajan događaj.

Vladimir Todorović rukovodilac centra za razvoj NTP o današnjem danu saradnje Interrega rekao je da su na jednom mestu okupili uspešne projekte, istraživače,privredu da pokažu na koji način kroz projekte mogu da doprinesu boljoj budućnosti.

Naučno tehnološki parkovi su budućnost, ne samo Srbije, nego i regiona, jer mogu da doprinesu ostanku mladih stručnjaka kao i ulaganje u naučni podmladak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here