Ministar Vučević posetio dobrotvornu organizaciju „Versko dobrotvorno starateljstvo“

0
37

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas „Versko dobrotvorno starateljstvo“ u Beogradu – dobrotvornu organizaciju koja deluje u okvirima Srpske pravoslavne crkve. Poseta je organizovana radi uspostavljanja saradnje navedene organizacije sa Vojnomedicinskom akademijom, s ciljem pružanja zdravstvenih usluga korisnicima „Starateljstva“.

Ministar Vučević sastao se sa koordinatorom humanitarnih aktivnosti „Starateljstva“, vikarom patrijarha srpskog Porfirija, episkopom topličkim Petrom sa kojim je razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje, kako bi korisnicima „Starateljstva“, kada im je to neophodno, bila pružena medicinska pomoć.

Episkop toplički Petar istakao je značaj današnje posete ministra odbrane i predstavnika Uprave za vojno zdravstvo „Starateljstvu“, jer je postignut dogovor da od danas korisnici usluga ove organizacije mogu po potrebi i prema proceni lekara da budu upućeni u Vojnomedicinsku akademiju, odnosno Centar za hitnu pomoć VMA.

„Versko dobrotvorno starateljstvo“ je dobrotvorna organizacija koja sprovodi različite humanitarne aktivnosti, s ciljem pružanja pomoći svima kojima je to potrebno. Na čelu „Starateljstva“, kao predsednik, je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here