Danijel Radić, direktor televizije KTV, danima je izložen ozbiljnim pretnjama. Situacija je kulminirala u utorak kada su mu na oba točka automobila sa desne strane odvrnuti svi šrafovi. Podrška stiže sa svih strana, a Radić ostaje nepokolebljiv u svojoj borbi za slobodu medija i slobodnu Srbiju.

KTV televizija već godinama trpi najstrašnije napade režima, a u susret izborima ti napadi su uvek žešći i ozbiljniji. Ovoga puta napadi predstavljaju direktnu opasnost po bezbednost i život direktora KTV televizije Danijela Radića. On je najpre napadnut od strane kriminalaca u službi aktuelnog režima, potom je po direktivi SNS-a zaustavljen od strane pet patrolnih vozila policije i bez ikakvog razloga i potrebe alkotestiran i testiran na prisustvo psihoaktivnih supstanci. Do kulminacije je došlo kada su mu na točkovima automobila odvrnuti šrafovi.

Podršku Danijelu Radiću i KTV televiziji pružili su brojni prijatelji i saradnici KTV televizije te uvek rado viđeni gosti naših emisija. Među prvima je u zaštitu i Danijela i televizije KTV stao predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović koji je istakao da je “KTV jedina lokalna televizija koju nije kupila SNS bagra”, da je “jedina televizija u Srbiji na kojoj su 30 godina svima otvorena vrata, pogotovo opoziciji kojoj su sva druga vrata zatvorena”. Naveo je da je Radić “izložen ozbiljnim pretnjama po život i zdravlje od strane lokalnih kriminalaca i naprednjačkih batinaša jer radi to što radi i ne želi da promeni uređivačku politiku KTV-a.

Predsednik SDS-a i bivši predsednik Srbije Boris Tadić naveo je da se mora stati u zaštitu Danijela Radića i KTV televizije jer imaju hrabrost da budu slobodni i nezavisni u vremenu u kom to znači ugrožavanje bezbednosti i života.

Funkcioner Demokratske stranke Srđan Milivojević zatražio je od nadležnih državnih organa da odmah pokrenu istragu, pronađu i procesuiraju osobe koje su izvršile diverziju na Radićevom automobilu. “Snažno osuđujem i sve ostale preteće i podmukle napade na Radića, kojima je kontinuirano izložen u dužem periodu”, poručio je Milivojević u pisanoj izjavi.

Podršku su pružili i pojedinci i organizacije okupljeni i udruženi u kampanji “Dokle više” i mnogi drugi.

Ni Danijel Radić ni KTV televizija ni posle ovih poslednjih pritisaka i napada neće prekinuti borbu za istinu, objektivno izveštavanje i slobodu izražavanja mišljenja suprotnog mišljenju vladajuće većine. Ovo je samo probudilo dodatni inat i dalo nam dodatnu snagu da istrajemo u svojim nastojanjima da oslobodimo medije i oslobodimo Srbiju.