Ljubitelji životinja i prirode “Zelene šape” i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”organizovali su radionicu za učenike I-2 razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Zrenjanina. Uz razgovor o životinjama i prirodi mališani su pravili obeleživače za knjige.

Zelenu radionicu “Šuma na kiši”vodile su volonterka “Zelenih šapa” Branka Seke i PR ovog udruženja i svakodnevna volonterka Tara Vlaisavljević. Vredne ručice mališana iz I-2 razreda Osnovne škole“Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina napravile su predivne obeleživače knjiga, a dok su se deca bavila izradom obeleživača sa Tarom i Brankom razgovarala su o životinjama, brizi o njima, o tome zašto su one važne za životno okruženje, a naučili su i dosta toga o prirodi u našoj sredini, njenim osobenostima i značaju očuvanja čiste i zdrave životne sredine.

Ovde priča nije završena. Šareni obeleživači sa macama i  kucama biće dostupni za kupovinu na humanitarnim aukcijama koje organizuju “Zelene šape” radi sakupljanja sredstava za izmirivanje veterinarskih troškova, kao i za hranu za životinje o kojima se udruženje stara.