Predstavnici Srbije i Kipra potpisali su danas u Beogradu više memoranduma o saradnji u prisustvu predsednika Srbije i Kipra, Aleksandra Vučića i Nikosa Hristodulidisa.

U Palati Srbija, nakon sednice Saveta za saradnju Srbije i Kipra potpisani su memorandumi o razumevanju o saradnji između dve zemlje u oblasti diplomatije, inovacija i obrazovanja.

Memorandum o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Kipra potpisali su prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov kiparski kolega Konstandinos Kombos.

Memorandum o saradnji Ministarstva nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Srbije i Podministarstva za istraživanje, inovacije i digitalnu politiku Kipra potpisali su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i Konstandinos Kombos.

Memorandum o saradnji Ministarstva prosvete Srbije i Ministarstva obrazovanja, sporta i omladine Kipra potpisale su resorne ministarke Slavica Đukić Dejanović i Atina Mihailidu.